Mannen zaterdag, 5, 4e klasse 13

21 februari 2015 12:00

Hans Konings

Zaterdag 21 februari 2015.Na een winterstop van bijna 2 maanden werd dan eindelijk de competitie voor NIVO 5 hervat.

Op het programma stond de belangrijke thuis wedstrijd tegen SSC'55 4,de ploeg die de minste verlies punten in de competitie had en dus de “fictieve” koploper was.

De spanning bij de nagenoeg complete selectie was zichtbaar af te lezen op de gezichten wanneer scheidsrechter Hans Nolle het drassige veld betrad om deze wedstrijd met een scherp fluitsignaal te laten starten. De eerste 20 minuten van de wedstrijd,waarin zwaar gestreden werd om iedere meter werd ontsiert door veelvuldig balverlies van beide kanten. Tot twee maal toe moest de scheidsrechter een doelpunt afkeuren vanwege een overtreding die voorafgaand aan de goals van zowel NIVO als SSC55 werd begaan. Het veldoverwicht in de fase van wedstrijd werd uiteindelijke goed benut door Rik Murray die na een splijtende pass van Tim van Toorn via links door kon breken en de keeper in de korte hoek kon verschalken:1-0.Hoewel het midden veld door goed loopwerk werd beheerst door SCC55 konden ook zij niet voorkomen dat Thom van Santen na opnieuw een goede steekbal alleen op de keeper af kon gaan. Terwijl heel NIVO 5 zich opmaakte voor de 2-0 konden de benen van Thom zijn bovenlichaam niet bijhouden en struikelde hij in het zicht van het lege doel. Toch was het NIVO 5 wat verdiend op een 2-0 voorsprong kwam na heerlijk combinatie voetbal in de voorhoede en was het Riny Groeneveld die na een goede combinatie over vier schijven de bal in het doel schoot na 35 minuten. Met nog 5 minuten te gaan kwam er een afgeslagen bal voor de voeten van een speler van SSC 55 die met een ‘Sunday shot’ keeper Dries verrasten en de stand geheel tegen de verhouding in op 2-1 bracht.

Na rust was het barre winterweer omgeslagen in een gematigd lente zonnetje en leek het een mooie middag voor NIVO 5 te gaan worden. De tegenstander had zich in de rust zichtbaar moed in gesproken en kwam sterk uit de kleedkamer. Door middel van goed voetbal konden ze zich telkens een weg vinden door de verdediging van NIVO 5 .De goed fluitende scheidsrechter Hans Nolle kon dan ook niets anders doen dan de bal op de stip leggen toen Martijn Ivens met een laatste krachtsinspanning om de spits af te stoppen hem binnen de 16 meter lijn neerhaalden. De penalty werd benut ondanks een katachtige reflex van Dries Kopelmans, welke overigens voor de wedstrijd had bijgetekend voor het volgend seizoen benut:2-2. De druk op het NIVO 5 doel werd groter en groter en dankzij de onverzettelijkheid van onze verdediging onder aanvoering van de ijzersterk spelende Thijs Siteur was het nog altijd buigen in plaats van barsten. Helaas kon ook de goed spelende Niek Murray niet voorkomen dat met nog een kwartier te spelen SSC 55 op een 2-3 voorsprong kwam. Zichtbaar aangeslagen en vermoeid werd er een alles of niets plan uitgerold door de leiding in een wedstrijd die steeds onvriendelijker werd van beide kanten .De 2-4 lag echter ondanks deze meesterlijke zet eerder in het verschiet dan de 3-3 waar het niet dat na een perfecte corner de inmiddels in de spits gestationeerde verdediger Thierry Kruijff met een subtiele kopbal in de verre hoek de keeper het nakijken gaf en er toch weer wat gloorde met nog 10 minuten op de klok. Zou het bij een punten verdeling blijven of zou er toch nog een winnaar uit deze knotsgekke wedstrijd komen?JA…met nog enkele minuten te gaan werd de Thom van Santen in een van de weinig voorkomende momenten dat NIVO 5 nog in de 16 meter van de tegenstander kwam naar de grond gewerkt en ook nu kon scheidsrechter Hans Nolle niets anders doen dan een penalty geven. De aanloop….het schot….4-3!!!!De spelers van SCC 55 probeerde na deze benutte strafschop van Thom van Santen het nog wel maar kwamen er niet meer doorheen met hun lange ballen. Het eindsignaal klonk de buit was weer binnen!!!

Volgende week wederom een belangrijke wedstrijd en zal en in een rechtstreeks duel met Altena 3 worden bepaald wie er koploper in de klasse zal worden.