Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

21 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Piet Hakkert

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Hardinxveld 6 op het programma staan, een totaal onbekende tegenstander, maar gezien de stand in de competitie een vijand om rekening mee te houden. Wij met een paar manco's, Ruben nog steeds in Mexico, Robin weer aan het spelevaren, Ewout na een heftige carnaval ziek en Arno er gewoon niet. Maar wel weer Mark, na onderhand een half jaar afwezig, en Pim, die weer eens een vrije zaterdag had.
Als fluitist Piet Hakkert, die onderhand een vast item gaat worden bij het 6e. En een bespeelbaar veld, ondanks wat nodig commentaar van de vijand, het was wel goed bespeelbaar.

Doelstelling van deze competitie is om minimaal 2e te worden, een doelstelling die, gezien de stand, Hardinxveld ook heeft. Belooft dus een leuke pot te worden. Eerste helft weinig bijzonders, zeker in het begin waren de teams aan elkaar gewaagd, maar na een kwartier kregen wij de overwicht. Maar conform afspraak wisselen na een half uur, toen was het over. De vijand kreeg steeds overwicht, alleen doelpunten bleven uit. Gelukkig na 45,23 minuten blies onze fluitist voor rust. Daar waren we hard aan toe. In de rust de tactiek voor de 2e helft besproken, en een paar wissels toegepast. Bedoeling was nog steeds om drie punten te halen. Na het fluitje van onze Piet weer een zelfde wedstrijd. Met een vijand die steeds brutaler werd. Resultaat,een doelpunt in de 13e minuut. Onze Piet die al naar de middenstip wees, maar toen stond daar ineens onze scheids. Bescheiden als hij is, stond hij daar ineens als een echte scheidsrechter, vlag omhoog, benen uit elkaar, en een stoere blik van: wie maákt me wat. Hij had buitenspel gezien. En geloof me, als hij iets ziet dan is het zo. Zo erg, hij zou zijn schoonmoeder bij de politie aangeven als ze zonder licht zou fietsen. Dus ga er vanuit, het is buitenspel. De scheids nam dit advies over, en bleef de stand egaal. Dus weer op de oude voet verder.

Maar na 31 minuten weer een uitval van de wit rood geshirte vijand, en dit keer wel terecht  0-1. Ga er maar aan staan. Maar onze aanvallen bleven doorgaan, en telkens meer kracht erin. Uiteindelijk was het Hans, inderdaad Hans, die na een onhoudbaar schot de stand weer op niveau bracht. Nu de beslissing nog forceren. Kansen te over voor zowel ons als de vijand, maar beide verdedigers/keepers wisten de stand gelijk te houden. Tot  de 42e minuut, Eerst een corner, genomen door. Gijs, die miraculeus ineens weer wegdraaide, maar de volgende in de 44e minuut, weer een corner, weer Gijs, en die draaide er perfect in. Dertig seconden daarna een fluitje van onze fluitist. Drie punten in de pocket.... Wat een mooi weekend.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht 9, dat team dat uiteindelijk gelijk wist te spelen door een paar 2e elftalspelers toe te voegen. Aan die malversaties doen wij niet mee, als we verliezen verliezen we op een nette manier. Hopelijk leest de vijand dit, en nemen ze hier notie aan.....