Vriendschappelijke derby eindigt in gelijkspel

3 - 3

Roda Boys 1

17 januari 2015 14:30

Een jeugdig N.I.V.O.-Sparta heeft vandaag een zeer verdienstelijk gelijkspel behaald tegen 1ste klasser Roda Boys uit Aalst. Op een goed bespeelbaar maar wat hobbelige grasmat kende de derby een zeer vriendschappelijk verloop.

Theo van Geffen had net als vorige wedstrijd Jeroen Sterrenburg centraal in de verdediging geplaatst. De eerste 10 minuten had Roda Boys een klein overwicht zonder echte kansen te creëren. In de 12e minuut was er een mooie eerste redding van N.I.V.O.-Sparta keeper Lars Tertoolen op een strak schot vanaf de zestien meter door Roda Boys. Aan de andere zijde van het veld creëerde N.I.V.O.-Sparta echter de meeste kansen in het eerste kwartier. De grootste kans was van Johnny Noorthoek die zich vrij speelde alleen voor de keeper, maar zijn schot werd prima gepareerd door keeper Jeffrey van der Loo.

In de 18e minuut had N.I.V.O.-Sparta een overtreding net buiten de zestien nodig om doelgevaar van Roda Boys af te wenden. De vrije trap werd mooi in de kruising binnen geschoten door Pascal Ippel waarbij de keeper niet geheel vrijuit ging. 0-1. Na een paar kleine kansjes voor N.I.V.O.-Sparta was het weer Pascal Ippel die de bezoekers in de 40e minuut op 0-2 bracht. Een goede aanval van Roda Boys belandde aanvankelijk in de voeten van keeper Tertoolen, maar door een ongelukkige actie en een glijpartij van Tertoolen kon Pascal Ippel eenvoudig de 0-2 binnenschieten.

In de tweede helft ging N.I.V.O.-Sparta fanatiek op jacht naar de aansluitingstreffer. In de rust had trainer Theo van Geffen Hendri Kant gewisseld voor Bart Geurts. In de 60e minuut werd Niels den Haan ingebracht en even later in de 70e minuut spits Nick Linnenbank. Een sterk offensief van N.I.V.O.-Sparta resulteerde o.a. in een mooie rush van Jordy de Wit die maar net door de keeper van Roda Boys tot corner kon worden gewerkt. Uit deze corner maakte Gianni Romano met een mooie kopbal de 1-2 voor de thuisclub. Daarna viel N.I.V.O.-Sparta nog fanatieker aan maar in de 80e minuut maakt Maikel van Opijnen met een mooi schot vanaf zeker 25 meter de 1-3. Wie dacht dat de wedstrijd nu gedaan was kwam bedrogen uit. Want op een mooie assist van achteruit de verdediging was Niels den Haan er als de kippen bij om de 2-3 binnen te knallen. En nog was het niet over. Vlak voor tijd speelde Nick Linnenbank zich goed vrij en bracht de bal vanaf de achterlijn strak voor in de voeten van wederom Niels den Haan die de 3-3 op het scorebord bracht.

Door het resultaat van vandaag en ook het goede resultaat van de oefenwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland is trainer Theo van Geffen en zijn staf op de goede weg na de winterstop richting het begin van het 2e gedeelte van de competitie. Die start met twee belangrijke competitiewedstrijden te weten aanstaande zaterdag 24 januari thuis tegen koploper sv Geinoord en 31 januari de derby tegen GVV ’63.

Komende dinsdagavond oefent N.I.V.O.-Sparta nog 1 keer voor aanvang van de competitie. Om 20.15 uur wordt er thuis afgetrapt tegen BMC uit Berlicum.

Klik hier voor weer een prachtige fotoreportage van Marco Oomen.