N.I.V.O.-Sparta wint in Nieuw Lekkerland

Nieuw Lekkerland 1

0 - 1

10 januari 2015 13:30

Gisteren speelden 1 en 2 een oefenwedstrijd in en tegen vv Nieuw Lekkerland. Nieuw lekkerland 1 staat bovenaan in de 1ste klasse C en het 2de speelt hoofdklasse. Ons 1ste wist een knappe 0-1 overwinning te behalen en ons 2de speelde verdienstelijk gelijk met 1-1.

Trainer van Geffen had door de afwezigheid van vele spelers wederom een zeer jonge ploeg tot zijn beschikking. Zo werd het hart van de verdediging gevormd door de 18 jarige Jeroen Sterrenburg en de eveneens 18 jarige A1 debutant Jordi Ruijsch, die een zeer verdienstelijk debuut maakte. In de 2e helft maakte nog een speler van de A1 zijn debuut. Jente Roorda liet meteen zien waarom hij nog steeds als een groot talent wordt beschouwd.

Door de straffe wind en regenval was de 1e helft van beide kanten moeizaam. De thuisploeg had wel meer de bal maar echt gevaarlijk werd het niet. Eenmaal verscheen de spits alleen voor keeper Westerlaken echter de bal werd hoog overgeschoten. Aan de andere kant schoot Nick Linnenbank op de vuisten van de keeper.

De 2e helft was N.I.V.O.-Sparta vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. Met verzorgd positiespel werd telkens de vrije man gevonden en creëerde men ook kansen. Het doelpunt kwam na een voorzet van Noorthoek die werd losgelaten door de keeper. Linnenbank was er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen. Ook daarna kwam Nivo niet meer in de problemen. De laatste 10 minuten ging de thuisploeg nog wel hun bekende alles of niets spelen, echter de kansen waren voor N.I.V.O. Zo werd de overwinning vrij gemakkelijk over de streep getrokken.

Na de wedstrijd was het mooi om te zien hoe 1 en 2 met elkaar een drankje deden in de kantine. Speciale dank aan Nieuw Lekkerland die ons weer goed in de watten legde met drank en hapjes. Volgende keer bij ons!

De busreis terug was eveneens zeer gezellig en ouderwets. We waren netjes op tijd terug voor de nieuwjaarsreceptie. Na de toespraak van de voorzitter bleef het nog lang druk en gezellig in de kantine.

Al met al een mooie dag voor de gehele selectie van N.I.V.O.-Sparta. Eenheid is het toverwoord.

Speciale dank ook aan onze fotograaf Marco Oomen die ook nu weer present was en het slechte weer trotseerde voor een mooie fotoreportage! Klik hier voor de fotoreportage.

Volgende week speelt N.I.V.O.-Sparta, ijs en weder dienende, een onvervalste (vriendschappelijke) derby. Roda Boys komt op bezoek op het Eurosportpark. Aftrap 14.30 uur.