N.I.V.O.-Sparta verslaat NOAD’32 met ruime cijfers

6 - 1

NOAD'32 1

31 januari 2015 14:30

Door de (te?) vroege algehele afgelasting van Zuid 1, speelde ons 1e elftal zaterdag tegen 3e klasser Noad’32 uit Wijk en Aalburg. Op een uitstekend bespeelbaar veld werd, na een 2-0 ruststand, de eindstand in de 2e helft uiteindelijk bepaald op 6-1.

Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, speelde N.I.V.O.-Sparta 1 van haar mindere wedstrijden van de laatste periode. In balbezit was de ploeg soms wat slordig, waardoor ook de gasten uit Wijk en Aalburg er een aantal keer gevaarlijk uitkwamen, met name door de balvaste oud Spartaan Remy Schouwenaar.

De meeste kansen waren daarentegen wel voor de thuisploeg. Johnnie Noorthoek en eigen doelpunt van een verdediger van Noad zorgden voor een 2-0 ruststand.

De tweede helft probeerde onze gasten wat verder vooruit te voetballen, wat af en toe voor gevaarlijke situaties zorgde in de verdediging van N.I.V.O. Soms werd te lang de voetballende oplossing gezocht in plaats van geen risico te nemen. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg natuurlijk wel alle ruimte voorin nu, waardoor elke aanval van de mannen van Van Geffen en Blom gevaarlijk was. De 3-0 werd gescoord door Jordy de Wit, en 4-0 door de ingevallen Hendri Kant. Hierna was het de beurt aan Noad’32 om de eretreffer te maken: 4-1.

De thuisploeg schakelde weer even een tandje bij en dit resulteerde in vele kansen, waaruit uiteindelijk Johnnie Noorthoek en Jeroen Sterrenburg het net nog wisten te vinden; 6-1.

Zaterdag hopen we de competitie weer te hervatten met een thuiswedstrijd tegen GJS uit Gorinchem. In Gorinchem werd destijds verdiend met 1-2 gewonnen. Opvallend is dat GJS de meeste punten behaald heeft in uitwedstrijden, dus onze mannen zijn gewaarschuwd. Ijs en weder dienende start de wedstrijd om 14.30 uur.