St Mich.Gestel 1

1 - 3

Nivo Sparta 1

10 februari 2015 20:15

Onze jongens hebben de (hopelijk) laatste wedstrijd van de reeks oefenwedstrijden in en tegen St. Michielsgestel met 1-3 gewonnen. In de rust keken Van Geffen en consorten nog tegen een 1-0 achterstand aan.

Op een werkelijk schitterend kunstgrasveld met wat mindere verlichting maakte de thuisploeg het N.I.V.O.-Sparta in de 1e helft aardig lastig door op het gehele veld 1 op 1 te spelen. Doordat N.I.V.O. soms slordig balverlies leed bij de opbouw was het ook niet onverwachts dat de thuisploeg de 1-0 aantekende waarbij de verdediging van N.I.V.O. er niet fraai uitzag. Ook hierna kregen de gastheren nog een paar kleine en 1 grote kans door onzorgvuldigheden van onze mannen. Desalniettemin schiep ook N.I.V.O. zich een aantal 100% kansen in de 1e helft waaruit zeker minimaal 1 keer gescoord had moeten worden. Er werd soms knap onder de druk uitgespeeld en dan was het ook direct gevaarlijk. Een 2-2 ruststand had dan ook zeker niet misstaan.

In de 2e helft kwam N.I.V.O. beter voor de dag. Veelvuldig in balbezit werd gezocht naar de openingen in de defensie van de thuisploeg en deze werd ook diverse keren gevonden. Toch duurde het tot de 65e minuut dat de gelijkmaker viel. Na een schitterende pass van Niels den Haan was het de zojuist ingevallen Jordy de Wit die tegendraads de 1-1 binnenschoot. 5 minuten later was het alweer raak. Wesley Paijmans stuurde de Wit diep en deze trok de bal keurig voor op Hendri Kant. Met een listig puntertje wist hij de keeper te verschalken; 1-2. Hierna kreeg ook de thuisploeg weer 2 kansen op de gelijkmaker echter deze werden beide voorlangs geschoten. Hiermee was het kruid wel verschoten van St Michielsgestel en kon Wesley Paijmans met een diagonale schuiver de 1-3 aantekenen. Het verzet van de thuisploeg was gebroken en N.I.V.O. voetbalde zich gemakkelijk naar het einde.

Al met al een verdiende overwinning na een wat mindere 1e helft en een goede 2e helft. Wat vooral opvalt is dat onze jongens veelal over een langere adem beschikken als de tegenstander. Met de conditie zit het dus wel goed en de resultaten van de laatste maanden zijn ook goed te noemen. Jammer was het dat onze trouwe supporters niet konden genieten van een bakje koffie doordat de kantine gesloten was bij St. Michielsgestel.

Nu maar hopen dat we na de carnaval de competitie kunnen hervatten om het goede gevoel om te zetten in resultaten in de competitie.

Tegenstander zal GDC uit Eethen zijn. Thuis werd er met 1-2 verloren van deze ploeg, ondanks dat GDC een uur met tien man speelde en N.I.V.O. een dozijn open kansen miste. We hebben dus nog wat goed te maken. Saillant detail is de 2e periode: GDC staat hierin bovenaan met 14 uit 6. N.I.V.O. staat met 10 uit 5 dichtbij. Bij een eventuele winst zal N.I.V.O. serieus mee gaan dingen naar de 2e periode. Maar, niets moet, alles mag.