SV Loosdrecht 1

0 - 3

7 februari 2015 14:30

Op vrijdag al enigszins verwacht, maar uiteindelijk pas op zaterdagochtend het teleurstellende bericht van opnieuw een afgelasting. De grasvelden waren hard en onbespeelbaar. De vorst had gewonnen van de dooi.

Trainer Theo van Geffen was zelf niet bepaald verrast, maar wel aangedaan. “Onbegrijpelijk…, de weersverwachting was vrijdagmiddag toch al duidelijk dat er niet gespeeld kon worden op gras. De gehele week hebben we de focus op de competitiewedstrijd tegen GJS, en pas op het laatste moment moet ik mijn spelers vertellen dat de wedstrijd opnieuw niet doorgaat.”

Inderdaad, de 3de afgelasting op rij van de competitie was een feit, en dus moesten de spelers van N.I.V.O.-Sparta uitwijken voor hun schaduwwedstrijd naar kunstgras. Oefentegenstander dit keer was SV Loosdrecht, welke volop in de race is voor het kampioenschap in de 3de klasse C.

De gehele eerste helft werd er niet gescoord. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. Toch was het N.I.V.O.-Sparta met een licht veldoverwicht en door goed positiespel en een degelijke organisatie achterin werd het SV Loosdrecht onmogelijk gemaakt om echt gevaar te stichtten voor het doel van Dennis Westerlaken. Toch kon ook N.I.V.O.-Sparta niet echt een vuist maken. De eerste echte kans was pas in de 25ste minuut die kwam via een voortreffelijke vrije trap van Tim de Laat. De keeper van SV Loosdrecht wist de bal maar net over de lat te tikken. Ongeveer 10 minuten later was er voor N.I.V.O.-Sparta een tweede kans na een mooie individuele actie van Gianni Romano op links die vervolgens door Bjorn Jongste bij de 2de paal net over geschoten werd. Ruststand 0-0.

De tweede helft startte N.I.V.O.-Sparta voortvarend. Al na 5 minuten lag de bal in het net bij SV Loosdrecht. Het was Bjorn van Bruchem die op snelheid werd aangespeeld op de linkerflank en die vervolgens Hendri Kant in het 16 meter gebied wist te bereiken. Hendri scoorde beheerst met een mooi geplaatst schot in de rechter hoek. 0-1. Het spel lag in de tweede helft meer open, en zodoende waren er nu ook een aantal kansen in de beginfase van de tweede helft voor SV Loosdrecht. Na ongeveer 10 minuten was er een belangrijke redding, ditmaal voor N.I.V.O.-Sparta keeper Thomas van Eijk op een doorgebroken speler van SV Loosdrecht. In het laatste half uur wist N.I.V.O.-Sparta orde op zaken te stellen door allereerst een mooie lange steekpass van Bjorn van Bruchem op Niels den Haan die beheerst de keeper uitspeelt, en de 0-2 intikt. Ten slotte, was het Jordy de Wit die over de rechterflank op snelheid zijn directe tegenstander uitspeelt en vervolgens Hendri Kant weet te bereiken. Opnieuw was Hendri trefzeker en scoort zijn tweede doelpunt vandaag. 0-3 eindstand.

Ondanks de deceptie in de ochtend waren Theo van Geffen en assistent Niels Blom tevreden over het getoonde spel. Niet onbelangrijk dat ook Bjorn Jongste weer terug is van zijn blessure en de gehele wedstrijd heeft volgemaakt.

Aanstaande dinsdagavond 10 februari speelt N.I.V.O.-Sparta hopelijk zijn voorlopig laatste oefenwedstrijd voor de competitie. Om 20.15 uur wordt er afgetrapt uit bij St-Michelsgestel.