UNA 1 (zon)

Mannen, 1, Groep 1 22

17 maart 2015 20:00

Gans, D. de

Het bekeravontuur van N.I.V.O.-Sparta is voorbij, Zondag Topklasser UNA was in Zaltbommel met 2-5 te sterk. De thuisploeg verweerde zich echter kranig. Zeven minuten voor tijd stond het namelijk nog 2-3 en dat leidde er toe dat N.I.V.O.-Sparta meer risico ging nemen. Dat leidde uiteindelijk tot deze geflatteerde uitslag.

N.I.V.O.-Sparta begon uitstekend aan het duel en dat tegen een tegenstander van formaat. UNA is namelijk de trotse nummer twee van de Zondag Topklasse. Niels den Haan speelde Tim de Laat al vroeg in de wedstrijd vrij. De Laat kon daarmee oog in oog voor de doelman van UNA opduiken. De middenvelder schrok van deze levensgrote kans want zijn schot ging over. UNA liet duidelijk zien dat het een aantal niveau's hoger dan N.I.V.O.-Sparta acteerde en een van de eerste kansen was direct raak. Na twintig minuten spelen kopte Ron Jansen raak uit een vrije trap.

Het jonge elftal van Theo van Geffen liet zich door de achterstand niet uit het veld slaan. Het bleef haar spelletje spelen. Dat het daarbij af en toe fysiek werd was niet voor elke UNA-speler te accepteren. De spelers en technische staf van UNA gingen hierin te ver. Tot tweemaal toe kreeg een speler van UNA een gele kaart voor commentaar op de leiding terwijl trainer Mark Schenning een reprimande kreeg. De 1-1 van N.I.V.O.-Sparta mag met recht een bijzondere treffer genoemd worden. Een voorzet van buitenspeler Johnnie Noorthoek vloog namelijk langs alles en iedereen bij de tweede paal binnen. Het was weer gelijk in Zaltbommel en dat leek ook de ruststand te worden. Daarbij was er niet gerekend op Benjamin van Wanrooij die met een kopbal scoorde. Ruststand 1-2.

Ook na rust beet N.I.V.O.-Sparta goed van zich af en kreeg het ook kansjes. Vreemd was het dan ook niet dat de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte kwam. Jordi de Wit tekende na een klein uur spelen met een diagonaal schot (na goed voorbereidend werk van Wesley Paymans) waaruit hij scoorde. Toen UNA-trainer Mark Schenning vanwege herhaaldelijk commentaar werd weggestuurd en N.I.V.O.-Sparta ook nog eens een aantal kansen kreeg gingen de fans er nog eens goed voor staan. Helaas voor N.I.V.O.-Sparta was het de individuele klasse van Teun Sebregts die UNA op voorsprong zette.

Na de 2-3 ging Theo van Geffen meer risico nemen. Tien minuten voor tijd haalde hij centrale verdediger Jeroen Sterrenburg, die samen met Fabrice de Jonge opnieuw een goed centrum volgde, naar de kant om Nick Linnenbank in de ploeg te brengen. Waar iedereen hoopte dat er voor de derde keer een gelijke stand op het bord zou komen viel de bal aan de andere kant. Benjamin van Wanrooij tekende opnieuw voor het doelpunt. In de dying seconds maakte Brian Boogers er zelfs 2-5 van. Op papier een logische overwinning voor UNA maar N.I.V.O.-Sparta bood meer dan tegenstand en dat heeft zelf de Bommelse fans goed gedaan.

Een fotoverslag van Marco Oomen is hier te vinden.