MVV'58 D3

D-pupillen zaterdag, D6, 6e klasse D615

7 maart 2015 8:30

Jeffrey van Veen

De tweede wedstrijd van het seizoen, bracht ons een confrontatie met de kampioen uit een hogere klasse van het najaar, MVV'58. Na de ongelukkige nederlaag van vorige week een zware kluif. Helaas waren we we niet compleet door ziekte van Teus en Mika en dat had gevolgen.

Er was weer een fotoverslag van Marco Oomen, wij danken hem hiervoor.

Keeper:  Eerste helft, Thijn Schouten. Tweede helft, Bram Kapteijns

Veldspelers: Lorenzo Wever (aanv.), Koen Vogelzang, Stijn van Dalen, Billal Ouali , Sam Verleun, Bram Kapteijns, Youssef Kaoussi, Joeri Vandenput, Thijn Schouten, Wouter Maas,  Iris van der Wal, Kariem Hassan en Anass el Kaoussi

Genieten van het mooie weer of een lang verhaal tikken. Soms is de keuze makkelijk, zeker als het voetbal er aanleiding voor geeft. Vandaar een slechts een kort verslag.

Twaalf minuten lang wist onze ploeg redelijk goed op afstand te houden. MVV'58 was vanaf het eerst fluitsignaal dominerend en dreigend. Maar echt grote kansen kreeg het aanvankelijk niet. Echter na een wissel van onze centrale verdediger Bram in de 12e minuut lag het spel plotseling wijd open en combineerde MVV'58 frank en vrij door onze gelederen richting doel. Gelegenheid doelman Thijn, had tot dan toe alles prima gehouden, maar hij was kansloos op het droge schot.

Na de 0-1 schakelde MVV een tandje bij en hoewel het af en toe kraakte en piepte bij ons, werd er met vereende krachten voorkomen dat er een grote achterstand ontstond. Het was tevens bewonderenswaardig dat ondanks de grote druk van de tegenstander er goede pogingen werden gedaan om onder deze druk vandaan te voetballen met combinatievoetbal, vanuit de opbouw. Het leverde zelfs een paar mogelijkheden op maar helaas bleek het vandaag te moeilijk om een laatste pass te geven die mensen vrij voor het doel zou zetten.

In de 25e minuut was er een onoplettendheid achter in onze verdediging en die werd genadeloos afgestraft door de voorwaartsen van MVV. Dit was de ruststand en het zal gek geklonken hebben voor de ploeg, maar de trainersstaf was niet eens ontevreden over het getoonde spel. Het was niet slap, er waren goede combinaties, alleen die eindpass...die moest beter.

In de tweede helft probeerde Nivo nog vaker er uit te komen en er werd keihard gewerkt. Helaas bleken we gewoon een maatje te klein vandaag. In de 37e minuut scoorden de gasten in blauw tenue de 0-3 en daarmee werd de wedstrijd in het slot gegooid. Wij bleven aanvallen waar het mogelijk was, maar helaas bleek als zo vaak dat er toch te veel mensen bij ons nog steeds niet begrijpen hoe buitenspel werkt, ondanks veelvuldige uitleg en trainingen. Ooit komt het goed.

De 0-4 viel enkele minuten voor tijd via een mooie vrije trap die net onder de lat paste waardoor Bram er net niet bij kon (kijk bij de foto's, hij staat er op) en daarmee werd de wedstrijd vanuit het perspectief van de tegenstander op passende wijze afgesloten.

Vandaag waren we gewoon kansloos. Op naar de volgende wedstrijd.