Geinoord N'gein 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

4 april 2015 14:30

Collé, R.J.

N.I.V.O.-Sparta mag blijven hopen op de tweede periodetitel en daarmee een toetje aan het einde van het seizoen in de vorm van nacompetitie. Op eigen veld werd koploper Geinoord op 1-1 gehouden. Opvallend was daarbij dat de koploper daar vrede mee had, in het laatste kwartier van de wedstrijd werd veelvuldig het tempo uit het duel gehaald.

Groots was het in Zaltbommel niet. N.I.V.O.-Sparta kon haar stempel niet drukken terwijl het leek of Geinoord voor een puntje was afgereisd. Grote kansen waren er in de eerste helft dan ook nauwelijks. Alleen in het slot van de eersrte helft verhoogde Geinoord het tempo van de wedstrijd zonder het N.I.V.O.-Sparta in die fase nu ook echt moeilijk te maken. Ook de hagelbuien aan het einde van de eerste helft waren niet van invloed op het resultaat.

Koud in de tweede helft kwam N.I.V.O.-Sparta op voorsprong. Op aangeven van Jordi de Wit was het John Noorthoek die zich met een knappe actie in een schotpositie manouvreerde. Noorthoek rondde koel af en zo waar had N.I.V.O.-Sparta de 1-0 voorsprong te pakken. De wedstrijd kabbelde door net als de eerste helft. Veel strijd rondom het middenveld zonder echt grote kansen. Het was dan ook een teleurstelling dat Geinoord vrijwel uit het niets in een halve scrimmage op 1-1 kwam. Er was voor N.I.V.O. echter nog voldoende tijd om iets terug te doen. Onder andere Jordi de Wit had echter niet de vorm om Geinoord opnieuw op achterstand te zetten. De koploper geloofde het zelf ook wel en was tevreden met een puntje. DIe ging dan ook mee terug naar Nieuwegein.

De missie van N.I.V.O. voor dit Paasweekend was vooraf al duidelijk: vier punten. Tegen koploper Geinoord werd in ieder geval een puntje gepakt waardoor er op Tweede Paasdag moet worden gewonnen van GJS. Maandag zullen er bij winst nog allerlei scenarios in werking treden. Wint N.I.V.O.-Sparta met een doelpunt verschil dan volgt er nog een extra beslissingswedstrijd tegen GDC omdat het doelsaldo van beide gelijk is. Bij een overwinning met twee doelpunten verschil pakt N.I.V.O. de periode. Er moet in ieder geval gewonnen worden en tegen een tegenstander als GJS is dat nog helemaal geen uitgemaakte zaak.

Een fotoverslag van N.I.V.O.-Sparta - Geinoord door Marco Oomen is hier te vinden.